Élettani és Biokémiai Tanszék    
 
 
Hallgatók pontjai
Órarend
Előadások
Előadások témái
Ütemezés
Zárthelyi dolgozatok
» ZH-k felépítése
ZH írás szabályai
Pót zárthelyi
Letölthető anyagok
Szakirodalom
Gyakorlatok
Követelményrendszer
Kollokvium
Hallgatói lecke
Tudományos diákkör
Home » Oktatás » Élettan – állatorvos » Előadások » ZH-k felépítése

A zárthelyi dolgozatok felépítése

Minden ZH egy tesztkérdés-sorból, egy képelemzésből és egy esszékérdésből áll.
  • Az egyszerű választásos tesztkérdések az anyag apróbb részleteire kérdeznek rá. Négy lehetőség közül kell kiválasztani a lehető legjobb választ. A tesztkérdések hibátlan megoldásával a ZH pontjainak 35 %-át lehet összegyűjteni.
  • Az ábraelemzés során egy olyan ábrát kell összefüggéseiben ismertetni, illetve vele kapcsolatos kérdésekre válaszolni, amely az előadáson bemutatásra került. Hibátlan ábraelemzéssel a ZH pontok 15 %-át lehet összegyűjteni.
  • A pontok maradék 50 %-át hibátlan esszével lehet megszerezni. Az esszé során megadott témakör vagy megegyezik a vizsgára kiadott esszékérdések egyikével, vagy annak csak egy részét öleli fel. Amennyiben a kérdés önmagában nem elég részletes, a tanszék megad olyan alcímeket, amelyek kifejtését a hallgatóktól feltétlenül elvárja. Az esszé kérdéstípus elnevezése arra utal, hogy egy adott témakör átfogó ismertetését várjuk a hallgatótól egy koherens szöveg összeállításával. Az esszét egy jól felépített vázlat pontjainak kellően részletezett kifejtésével célszerű elkészíteni.